Sunday, 28 October 2012

PB Queens Club

Hai peeps!!!



Lately ayu received so many questions asking about PB Queens Club... ayu tak cerita lagi kan dalam blog ni, yang ada pun entry about PB Queens Photoshot. OK ayu celarkan disini ye. 

PB Queens Clubs ni ditubuhkan atas inisiatif ayu and my group...as uolls know my group memang fokus pada beauty. So diantaranya Premium Beautiful, BBplus, Bio Ever, Maharani, Lactolite and many more. So dari sini we are thiking to give something to our members...

PB is stand for Perfect Body... Kelab untuk ladies yang ingin menjaga diri agar cantik anggun sihat bergaya dan berjaya seperti Ratu. Ianya terbuka kepada ladies dibawah pimpinan ayu dan group, yang buat biz ni sama2 dan juga ladies yang menjadi pengguna Premium Beautiful dari ayu dan group. So ladies, jangan malu dan segan ye...ianya terbuka pada ladies yang ingin transform diri ye, tak kira uolls kurus ke gemuk ke...semuanya dialu alukan ye.

PB Queens Club dah lancarkan berbagai aktiviti dan akan lancarkan lagi bermacam aktiviti, antaranya...


 Yang ini the really 1st time photoshot...
semuanya bersemangat nak cantik...anggun...
yang penting nak bergaya dan glamer you...
memang semua takda talent...tapi seronok juga during photoshot
penuh gelak ketawa kami...riang dan ria..
So nak photoshot percuma...dengan PB Queens Club uolls akan dapat..

yang ni pun sama...
our 1st program untuk fitness..
bukan untuk cantik je tau...
nak dapatkan badan yang sihat pun boleh
baru lah kita sihat dan cergas..
bila pakai PB waktu bersenam lagi cepat 
peluh keluar dan burn fats and calories...
program ni akan ada time to time ye...

So ada banyak lagi aktiviti dalam perancangan...antaranya :-

1. Next photoshot, detailnya :-

Good news for PB Queens Club...Next photoshot akan diadakan percuma akan diadakan sempena pelancaran Velocity dan selepas itu kita akan sambung dengan photoshoot pula. Detail program :-
Tarikh : 3.11.2012 (Sabtu)
Masa : 8.00 hingga 8.30 pagi - pendaftaran
Tempat : Safira Club Seberang Jaya
Warna Tema : shocking blue and mustrad yellow
Sila war2kan pada PB Queens yang lain dan jangan lupa pelancaran velocity kita...bawa seramai yang mungkin. Ayah mak pakcik makcik abang kakak adik...semua boleh datang masuk percuma :)

2. PB Queens Club with Konsert Dayang Sayang Kamu

Berbaloi...macam2 ada..
uolls akan dapat free gift 
then berpeluang dapat cabutan bertuah

3. Grooming Class
gambar atas tu masa ayu jadi speaker about beauty & awet muda using our product, beside that kita bagi juga makeup class untuk PB Queens yang ada :)

Dan akan ada banyak lagi aktiviti untuk uolls...so those yang berminat sangatlah dialu-alukan...dari nak cantik dan sihat uolls pasti akan dapat bergaya dan berjaya...just follow our step...mesti boleh!!!


PB Queens Club
Gorgeous, Beauty, Healthy & Beauty

Luv : ayu










Tuesday, 9 October 2012

Sayangi Payu Dara uolls :)

Holla peeps...

Nak story sikit about awarness kita dalam mementingkan 2 breast kita ni ye uolls...

Pilih yang tepat ye :)


 on the spot...


Pakailah Premium Beautiful....

Selepas Pemakaian Premium Beautiful, Sila Buat Pemeriksaan (selfcheck) keatas Payudara anda.. Seawal dua(2) minggu yang pertama, selepas pertama kali menyarungkan Premium Beautiful, sila monitor apa saja kesan atau perubahan, seperti;-


1. Tektur kulit breast 
Semakin lama pakai Premium Beautiful ikut kajian, kulit sekitar payudara semakin mulus dan halus.

Kulit kasar-----> semakin halus, pores juga semakin mengecil
Ada stretch mark -----> semakin hilang, semakin tak perasan (not obvious)
Tone kulit------> semakin sekata


2. Ketegangan payudara

Londeh----> uplift walaupun tak banyak tapi berbeza (gradually ada yang cepat ada yang lambat)
Betik-----> semakin membulat, pejal, hilang sedikit betiknya (saiz cup kene TEPAT)
Lembik---->semakin keras/pejal


3. Lurah tengah-tengah payudara

jarak (sebelum)-----> kedua2 gunung semakin merapat :P dan seksi penuh (selepas)
lembik tak bermaya-----> wow lainnya


4. Isi breast dalam Cup Long bra, 1st time pakai

*penuh tapi lembik----> penuh , terletak & semakin pejal
*1/2cup--->semakin masuk dan menjadi full cup
(kes ni terjadi kepada mereka yang ingin mengecilkan breast tapi sepadan dengan badan..cth E---> D cup. Pakai D cup, memang penuh dan sedikit keluar isi-isinya, tapi lama kelamaan isi masuk cantik, terletak dan firm dalam cup)
*kurang penuh----> semakin penuh dan breast wow terbentuk!
(kes ni terjadi kepada mereka yang ingin membesarkan breast tapi sepadan dengan badan..cth A---> B cup. Pakai B cup, memang tampak kosong sikit dan hampir tidak kelihatan isi breast, tapi lama kelamaan isi semakin ada seumpama tumbuh jadi breast, ya payudara terbentuk) - masa pakai memang kene tarik betul sempurna lemak dari belakang, bawah ketiak dan bawah lengan. Kalau tidak berapa faham sila hubungi saya :)
* Jika sediakala breast cantik ----> lagilah semakin pejal, terletak dan uplift. (masih nampak perbezaan tau :) )


5. Puting (breast nipple)

*Tak bermaya (hitam, gelap, layu)--> seperti hidup semula kemerah2an
*warna bertukar (kehitaman/gelap)---> semakin pink2 /cerah beza dari warna sebelumnya
*Warna gelap circle keliling nipple juga sama---> akan semakin cerah dan semangat warnanya seperti hidup semula
* puting keras---> semakin lembut
*Puting tunduk dan layu---> akan semakin tegang menaik(up-lift) - sila lihat gambat diatas (retraction or indentation of nipple)


6. Kepada yang menyusu baby

*Susu sikit---> semakin banyak (anda akan alami kehausan, selalulah kekalkan air secukupnya, juga selera bertambah, so hati-hati dengan pemakanan anda (takut naik badan), pilihlah makanan yang seimbang)
* Kepada yang lama tak menyusu anak (anak dah putus susu)---> perhatikan kesan putih2/serdak2 putih/habuk2 putih di cawan coli long bra Premium Beautiful Ia biasanya meninggalkan kesan. Dari mana kotoran putih ini datang?? Anda akan terkejut jika saya nyatakan ianya datang dari dalam payudara anda sebab air susu yang telah beku lama telah MENCAIR!!. Susu beku ini ajaibnya ia keluar akan mencair dan ajaibnya seumpama ditarik keluar (tanpa sedar).
*Langsung tak ada susu badan (susu kering) pada kelahiran anak sebelum ini----> akan keluar sedikit-sedikit, malahan ada yang mengadu tiba-tiba baby menyusu ada la pulak susu badan :P


6. Kepada yang ada cease/lump dalam breast

*Cease -----> perhatikan apa-apa gel/cairan/ benda licin diatas kulit betul2 bawahnya ada cease. seumpama cairan cease ini telah dicarikan, airnya dinyah keluar kulit. Saya pernah berhadapan dengan client yang menjerit2 call saya bercerita, suka, happy sangat sebab cease dia mengecut dan macam keluar dah dalam badan.
*Saiz Cease---> semakin mengecil
*Jika cease sebelum ini ada kengiluan---> semakin nyaman hilang tanpa sedar kengiluan ini..(ini depends pada tahap serious okay!)
*Kadang-kadang semasa period breast akan sakit (hormon)-----> anda sendiri akan tanya eh dah tak rasa apa2 la ;) time period ni


7. Kepada pengidap breast cancer

Maafkan saya jika saya salah tafsir atau mengganggu mana2 pihak. Kami tidak boleh guaranteed apa2 atas perubahan anda. Anda hendaklah membuat pemeriksaan doktor lebih lanjut. Memang premium beutiful ini digelar "BAJU anti-cancer" tetapi bergantung juga pada serious nya tahap anda ye.. Berita baiknya saya boleh kongsikan disini, kisah benar client2 saya. Apa yang mereka ekperince setakat ini.... cuba check dengan kes-kes anda ini

*tahap/stage Ada kes dimana mereka kurang dan rehat dahulu pergi chemo yang menyiksakan itu :( ---> cuba check sekali stage mana anda sekarang. Selalunya doktor akan check darah sebelum menjalankan chemo seterusnya. Anda seharusnya gembira jika doktor nyatakan-------> "Kita tangguh dulu chemo atas u, sebab ada perkembangan pada tahap kesihatan anda!!!"

* Kesegaran tubuh sebelum lesu/tak bermaya/kurang semangat hidup -----> Cuba observe kesegaran badan dan kelainan tubuh badan. Selalunya mood, tahap kesihatan pemakai Premium beautiful memang semakin improve.
*selalunya sesiapa yang dah ada benjolan lump doktor telah confirmkan cancer active, lump ini bila ditekan memang ada sakit----> selepas memakai, ia semakin berkurang sakit.
* saiz lump/benjolan dalam breast----> cuba rasakan saiznya, selalunya boleh mengecil walaupun tak banyak beza tapi tentu anda akan rasai kelainannya.

tu diaaa....banyak dah ilmu ayu bagi ni...so uols.... bertukar pada PB ni....banyak yang uolls dapat tau :)


Ayu Yasin (fb)

PB Queens with Ayu Yasin (page)


Sunday, 7 October 2012

PB Queens Club - Photoshot

Alhamdulillah....secara rasminya PB Queens Club telah ditubuhkan. Insyallah akan memberikan yang terbaik buat semua ladies....Cantik...Bergaya dan Berjaya. Hasil perbincangan bersama para leader dan suami tercinta...makanya terhasillah sesuatu yang indah....

Ayu dengan ikhlas hati mempelawa anda semua untuk menjadi ahli PB Queens Club coz banyak benefitnya tau. Macam program dirangka untuk gojess2 semua. Dari hari ke hari makin ramai yang minat nak join. Nak tahu apa yang kitaorang buat hari ni???? Photoshoot...yeayyy. jom layan gambar...ini baru teaser je....gambar dari photog professional akan siap tak lama lagi....

Muka fresh waktu pagi....

semua dok fokus photog professional kat depan tu...
smileeee :)

PB Queens Next Top Model....
Insyallah its getting bigger ang bigger...
siapa yang tak nak cantik...bergaya dan berjaya kannnnn

Macam-macam posing....
ni dari atas plak....matahari baru nak naik ni....
jenuh tahan muka....

BBplus....
ni lah rahsia awet muda PB Queens...
terhangat dipasaran ni....

Muka serius....hehehe

Bersama dengan PB Queens - DDM Farahaini, SSM Liza dan SM Fiqah

posing lagi 
kat tangga plak...

tengah dok posing...
mat salleh dgn minah salleh ni pun nak join jugak...
Glamerrr uolls...

dengar cara2 nak posing dari photog - Syam Haizuan...
tak sabar nak tunggu hasilnya :)

aksi terlampau ni ye...
bersama dengan PB Queens DSM Wawa...cayalah dik :)

Permata baru yang sedang bersinar....
PB Queens SM Safiah Suhaili....nama manja Ely :)
congrats dik....
rezeki makin bercambah sejak bersama PB Queens Club  & ATM

Ini juga permata baru yang sangat terang sinarnya...
PB Queens DSM Noarlinda...nama manja Ita :)
Bersemangat waja...sedang belajar berdikari untuk pergi lebih jauh...
ketika entry ini ditulis....
Ita berada di Termeloh Pahang....
orang kampungnya nak pakai PB dan seronok pula tengok perubahan diri Ita...

jeng jeng jeng
yang tengah tu PB Queens DSM Zura...
kesayang kepada DDM Tengku Yuzaimi...
ni lagi satu testimoni terbaik pemakai Korset Premium Beautiful...
Anak 2 tapi badan kalah anak dara uolls...

 PB Queens Kak June dan Fatnah....
sorry mata terpejam plak...
semangat ni...terima kasih datang ye...
nanti kita berphotoshoot lagi ye kak june dan fatnah

 Ini juga permata baru PB Queens SM Hernany (tudung rainbow)
cake boss ni...cake2 yang dibuat semuanya sedap...
nak order boleh berhubung dengan nani ye...
sambil berkerja sambil berbiz cake dan PB
tiada masalah...
dimana ada kemahuan disitu ada jalan...tahniah dik
yang sebelah tu yang comel lote tu
SM Amira...dialah make up artisnya
memang terbaik hasil sentuhannya
muda lagi usianya ....
baru 21 tahun tapi mempunyai cita2 dan semangat yang tinggi
keep it up gurl :)

Anak mama...
kemana sahaja pasti ada Masyitah...
Hebat PB Queens DSM Aslina...
permata yang sangat terang sinarnya :)

Posing lagi sebelum hujan turun....
candid...i like :)

so uolls...
what are waiting for...
just join our club...
macam2 yang uolls akan dapat...
sihat...cantik....bergaya & berjaya...

do call me as your PB Queens....
Ayu Yasin 0194807181

dont forget to visit my page :
PB Queens with Ayu Yasin 

Luv uolls :)

Sunday, 30 September 2012

My Big Day >>> CDM Ayu Yasin

Syukur....
Akhirnya pada 24 November 2012 ni akan menjadi My Big Day to be crown as CDM Ayu Yasin...
Perjuangan telah bermula dan akan tetap terus bermula...

Masih segar kenangan 5 tahun sudah bersama ATM...yang mengajar ayu dan suami CDM Fitri ilmu-ilmu biz networking....from zero to hero....from nobody to somebody....from nothing to have everything....
Jika bukan tidak kerana ATM....kami masih lagi di takuk lama... (i will share my experiance during involve in this biz at next entry hokey :)

Jutaan terima kasih buat CDM2 terutama CDM Kartini dan Kamaruddin....andalah tonggak kekuatan ATM
Jutaan terima kasih buat all my biz partners yag telah dianggap seperti saudara sendiri...
Jutaan terima kasih buat keluarga tercinta....




ucapan TAHNIAH yang diterima dari biz partners...
dan masih berterusan menerima hingga kehari ini
saya sayang anda semua!!!!
muah muah muah



Tarikh : 24 November 2012 (Sabtu)

Masa : 12.30 tengah hari – 6.30 petang

Lokasi : Stadium Malawati, Seksyen 13, Shah Alam
2.Keistimewaan Program



• Acara Penganugerahan CDM

• Hadiah menarik untuk cabutan bertuah


* Hadiah Utama: PROTON PREVE 1.6 CVT EXECUTIVE


* Hadiah Pertama: SIJIL SIMPANAN PREMIUM BERNILAI

   RM15,000.00


* Hadiah Kedua: PAKEJ PELANCONGAN ke

   LONDON/PARIS untuk seorang 



   dan pelbagai hadiah menarik yang lain


• Persembahan istimewa daripada DAYANG NURFAIZAH



- Harga tiket adalah RM35.00 yang melayakkan anda

 menerima 'door gift' yang menarik


JOM!!!!!
ramai-ramai kita kasi gegar!!!!!


Tuesday, 25 September 2012

SM & SSM Awards 2012

 Holla uolls...

Baru nak sempat hupdate blog ni...sibuk sangatlah uolls nak siapkan biz partners yang pulun sakan untuk kemana??? LOPA...yeah tu shortform for London Paris....bila nak pergi??? Mac 2013. Itu istimewanya ATM bukan Angkatan Tentera Malaysia ye tapi Akademi Taipan Malaysia. hehehe.

Oklah last 2 weeks ummiayu ke kl kan...nak raikan biz partners ambik award untuk SM dan SSM. Langkah pertama dalam biz ni....bukankah seribu langkah bermula dengan langkah pertama...so jom layan gambar disekitar occasion tu :)

Bergambar dengan My SoulMate

Ratusan barisan CDMs
can you spot me???
ada tu tengah2 belakang tu...

 with my idol in this biz
CDM Kartini dan CDM Faridah
MultiMillionaires...tapi sangat zuhud...
i loike :)

 Adik manis...
SM Muna, SSM Aslina & SSM Afzza Zeta
antara penerima anugerah...
senyum sampai telinga :)

 Congrats SSM Aslina
dalam sibuk bekerja dan belajar PJJ
sempat dan masih lagi boleh berbiz

Tahniah SSM Zetta
jarak bukan pemisah
walau duduk diKL
dan mentornya jauh dari mata
masih lagi boleh ber biz dengan ATM

Bakal DSM Ita @ Noarlinda
anak muda yang bersemangat tinggi
dari mengalami kesempitan kewangan
sejak bersama ATM...
hidupnya makin berubah....
tahniah Ita :)

 candid...
siapa macho???

 SSM Syam Haizal
juga di KL....
jarak bukan penghalang...
gunakan teknologi sebaik mungkin
bayangkan dalam tempoh 1 bulan habis licin 20 set PB
hebatkan????

 "kita kawan sampai mati"
ungkapan CDM Syahrina pada ummiayu selalu
bergambar dengan insan hebat ni dan suaminya
CDM Wan Mahazi @ Jet Li...hehehe

SM Shima dan suami
naik juga ke pentas bersama suami
tahniah dik

 Show London Dance
almaklumlah next year kan nak ke London Paris
teruja sangat .... rasa mcm ada kat sana je...

 the gediks girls...
hehehe....with Bakal DDM Wawa
teruja dengan show london tu
wwweeeeeehhhoooo

I'm not a lucky girl that day
tak dapat pun tapi.....

My SoulMate dapat lucky gift from company
yeayyyy
golden chain uolss
confirm dapat kat I....
Alhamdulillah...

So uolls...
this the time to take this chance
tak tahu takpe
with ATM semuanya akan BOLEH!!!


with luv
~ummiayu~


Tuesday, 11 September 2012

Me >>>> model BB Plus :)

Salam chantiques uolsss....

wah title meletopsss uolsss...sehangat new product from company. BB PLUS....
Guess what???? ummiayu salah seorang modelnya...wahhh terujass okey.

Ni gambarnya...
tak berapa nak clear, but u still can spot me
yang kanan bawah
or otherwise be my frens dlm fb
Ayu Yasin
 
Proses mendaftar sebagai model
yeayyy
 
Belakang tabir
wah ummiayu rasa dah macam retisss uolss
hehehe
snap snap klik klik
 
BB PLUS KOLAGEN

* BB PLUS formula utk meransang pengeluaran kolagen pd kulit bg mengembalikan keremajaan dan kehalusan kulit secara menyeluruh.

* di hasilkan drpd 5,000mg kolagen ikan terhidrolisis utk memberikan penyerapan terbaik.
 
* kofaktor seperi ekstrak biji anggur dan vitamin C di tambah utk melindungi rantain kolagen.

* pengambilan setiap hari dpt menyerlahkn keremajaan kulit dan kesihatan yg menyeluruh.

BAHAN2 :-

- KOLAGEN IKAN TERHIDROLISIS
- ESKTRAK BIJI ANGGUR
- VITAMIN C
- INULIN
- SERBUK JUS BLACKCURRANT
-SERBUK JUS ROSELLE
- SERAT EPAL
- ISOMALTULOS
-SUKRALOS
 
yesterday 10.9.2012
my 1st day minum BB plus
hari ni hari kedua
kulit lebih lembap dan lembut
yang berkerja dalam aircond memang sesuai sangat
lagi satu...ummiayu dah seminggu kena bibirkering mengelupas
lepas ambil 2 hari terus lembut bibirku ini
sukanya....
 
for those yang nak awet muda selalu sesuai uollss
for more info just call me okay
019-4807181